Sposób przygotowania:
Piernik na maślance
W misce połączyć ze sobą mąkę, sodę, kakao i przyprawę do piernika.
W mikserze umieścić jajka, ubijać dodając stopniowo cukier w trzech partiach. Do ubitej masy jajecznej wlewać stopniowo olej i maślankę. Zmiksować. Stopniowo dodawać mieszankę mąki, sody, kakao i przyprawy do piernika. Zmiksować, dodać powidła, miksować do połączenia składników.
Przelać do formy, piec do suchego patyczka około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
W mikserze umieścić jajka, ubijać dodając stopniowo cukier w trzech partiach. Do ubitej masy jajecznej wlewać stopniowo olej i maślankę. Zmiksować. Stopniowo dodawać mieszankę mąki, sody, kakao i przyprawy do piernika. Zmiksować, dodać powidła, miksować do połączenia składników.
Przelać do formy, piec do suchego patyczka około 40 minut w temperaturze 180 stopni.