Sposób przygotowania:
Piernik na maślance
W misce połączyć ze sobą mąkę, sodę, kakao i przyprawę do piernika.
W mikserze umieścić jajka, ubijać dodając stopniowo cukier w trzech partiach. Do ubitej masy jajecznej wlewać stopniowo olej i maślankę. Zmiksować. Stopniowo dodawać mieszankę mąki, sody, kakao i przyprawy do piernika. Zmiksować, dodać powidła, miksować do połączenia składników.
Przelać do formy, piec do suchego patyczka około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
W mikserze umieścić jajka, ubijać dodając stopniowo cukier w trzech partiach. Do ubitej masy jajecznej wlewać stopniowo olej i maślankę. Zmiksować. Stopniowo dodawać mieszankę mąki, sody, kakao i przyprawy do piernika. Zmiksować, dodać powidła, miksować do połączenia składników.
Przelać do formy, piec do suchego patyczka około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
![Piernik na maślance Piernik na maślance](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piernik-na-maslance-584002.jpg)
![Piernik na maślance Piernik na maślance](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piernik-na-maslance-584003.jpg)
![Piernik na maślance Piernik na maślance](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piernik-na-maslance-584004.jpg)
![Piernik na maślance Piernik na maślance](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piernik-na-maslance-584005.jpg)