Sposób przygotowania:
Piernik z jabłkami
Masło roztapiamy, dodajemy miód, mieszamy, odstawiamy z ognia. Dodajemy mleko, a następnie jajka i cukier, miksujemy.
W drugim naczyniu łączymy składniki suche: przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę, przyprawę do piernika, imbir i cynamon.
Składniki suche łączymy z mokrymi, miksujemy na małych obrotach do połączenia się składników.
Jabłka myjemy, obieramy, wykrajamy gniazda nasienne. Jabłka kroimy w plasterki.
Ciasto przelewamy do natłuszczonej tortownicy. Na wierzch ciasta wykładamy jabłka i lekko wciskamy je w ciasto. Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na 30- 35 minut (pieczemy do suchego patyczka).
W drugim naczyniu łączymy składniki suche: przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę, przyprawę do piernika, imbir i cynamon.
Składniki suche łączymy z mokrymi, miksujemy na małych obrotach do połączenia się składników.
Jabłka myjemy, obieramy, wykrajamy gniazda nasienne. Jabłka kroimy w plasterki.
Ciasto przelewamy do natłuszczonej tortownicy. Na wierzch ciasta wykładamy jabłka i lekko wciskamy je w ciasto. Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na 30- 35 minut (pieczemy do suchego patyczka).