Sposób przygotowania:
Piernik z brzoskwiniami
Brzoskwinie obieramy i kroimy w kosteczkę.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, przyprawą do piernika i kakao. Jajka wybijamy do miseczki i dokładnie mieszamy z cukrem. Następnie dodajemy dżem i oliwę, mieszamy. Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z pozostałym składnikami oraz pokrojone brzoskwinie.
Jeżeli wszystko jest dokładnie wymieszane na pulchną masę przelewamy do blaszki wysmarowanej tłuszczem i pieczemy w nagrzanym piekarniku 200 stopni ok. 40 minut.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, przyprawą do piernika i kakao. Jajka wybijamy do miseczki i dokładnie mieszamy z cukrem. Następnie dodajemy dżem i oliwę, mieszamy. Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z pozostałym składnikami oraz pokrojone brzoskwinie.
Jeżeli wszystko jest dokładnie wymieszane na pulchną masę przelewamy do blaszki wysmarowanej tłuszczem i pieczemy w nagrzanym piekarniku 200 stopni ok. 40 minut.