Sposób przygotowania:
Słodkie jajeczne oczka
1. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać szczyptę soli, cukry, mleko, jajko,olej i biały ser (nie trzeba go mielić).
Całość posiekać i zagnieść jednolite ciasto. Podzielić na 8 części. Każdą część spłaszczać, formować owalne ciastka, dnem szklanki zrobić lekkie wgłębienia.
2. W 50 ml mleka rozrobić budyń. Resztę mleka zagotować z cukrem. Na gotujące się mleko wlać rozrobiony proszek budyniowy i stale mieszając, gotować aż zgęstnieje.
Gorący wlać we wgłębienia ciastek.
Na wierzchu ułożyć po połówce odsączonej brzoskwini.
Piec około 20-25 minut w temp. 200 st.
Całość posiekać i zagnieść jednolite ciasto. Podzielić na 8 części. Każdą część spłaszczać, formować owalne ciastka, dnem szklanki zrobić lekkie wgłębienia.
2. W 50 ml mleka rozrobić budyń. Resztę mleka zagotować z cukrem. Na gotujące się mleko wlać rozrobiony proszek budyniowy i stale mieszając, gotować aż zgęstnieje.
Gorący wlać we wgłębienia ciastek.
Na wierzchu ułożyć po połówce odsączonej brzoskwini.
Piec około 20-25 minut w temp. 200 st.
niezły kąsek
biedroneczki