Ewa27

Ewa27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Piernik z miodem pitnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Piernik z miodem pitnym to pyszny smak i aromat. Samo użycie miodu pitnego to ciekawe rozwiązanie. Nadaje interesujący smak ciastu.

Piernik z miodem pitnym

Składniki:

Piernik z miodem pitnym

na ciasto

Sposób przygotowania:

Piernik z miodem pitnym
Jajka wraz z cukrem i miodem ubić na sztywno. Dodać olej i miód pitny. Do masy jajecznej dodać mąkę, przyprawę do piernika i proszek do pieczenia. Miksować. Ciasto przelać do formy keksowej wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy około 50 minut w 180 stopniach. Studzimy.

Dowolnie dekorujemy.