Sposób przygotowania:
Pełnoziarnisty piernik z dynią
Przygotować sporą miskę i dokładnie wymieszać w niej wszystkie suche składniki poza cukrem.
W osobnym naczyniu zmiksować jajka z dodatkiem cukru, oleju, startej skórki, naturalnego miodu i melasy. Wlać płynną mieszankę do miski z suchymi składnikami i zmiksować.
Dynię obrać że skóry, wyciąć gniazdo nasienne, a miąższ utrzeć na największych oczkach tarki i łyżką wmieszać do ciasta.
Natłuścić formę keksową i obsypać mąką - napełnić ciastem. Piec 45-50 min. w 180*C.
W osobnym naczyniu zmiksować jajka z dodatkiem cukru, oleju, startej skórki, naturalnego miodu i melasy. Wlać płynną mieszankę do miski z suchymi składnikami i zmiksować.
Dynię obrać że skóry, wyciąć gniazdo nasienne, a miąższ utrzeć na największych oczkach tarki i łyżką wmieszać do ciasta.
Natłuścić formę keksową i obsypać mąką - napełnić ciastem. Piec 45-50 min. w 180*C.