Sposób przygotowania:
Piernik z ziemniakami
Masło, miód, 1 mała paczka kakao, cukier, 2 paczki przypraw do pierników, bakalie, tj. (rodzynki, migdały, orzechy) połączyć razem. Masa nie powinna być zbyt chłodna. Dodać do tego: mąkę , 1 paczkę proszku do pieczenia, 3 jajka (dodawać po 1 i mieszać). Po wymieszaniu składniki połączyć z 1 kg ziemniaków ugotowanych i przeciśniętych przez prasę. Wymieszać wszystko dokładnie i wlać na blachę. Po upieczeniu polać polewą czekoladową i posypać różnokolorową posypką. Można też przełożyć piernik powidłami. Piec w temperaturze 180 stopni C, 50 minut. Smacznego.
Henia
gusia1000
gusia1000
Aannkaa82
gusia1000
eliza135
gusia1000
BozenaMatuszczyk
gusia1000