cisowianka20

cisowianka20

Starszy Kucharz
[Przepisów: 33]

Pierogi leniwe

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Wszystko razem wymieszać. Zrobić kształty pierogów.

Pierogi leniwe

Składniki:

Pierogi leniwe

 

Sposób przygotowania:

Pierogi leniwe
Pierogi leniwe - wszystko razem wymieszać(ja robie to w dużej misce) wpierw dodaje twaróg, mąkę, jajko, cukier i sól. Wszystko mieszam rękami i wygniatam. Jak trzeba to dodaje jeszcze trochę mąki. Później kładę do na stole i wałkuje dodając do tego mąkę. Później dopiero tworze z ciasta pierogi leniwe. Wrzucam pierogi do wrzącej wody. Ja wyjmuje leniwe w momencie wypłynięcia na wierzch garnka. Wykładam je na papier kuchenny, który mam położony na talerzu(po to, aby w niego wsiągneła cała woda i talerz nie był mokry). Pierogi lenniwe można polać rozpuszczonym tłuszczem(masłem), dodać śmietany na wierzch oraz dodać cukier lub cukier waniliowy.



Smacznego!