Sposób przygotowania:
Pierogi leniwe
Pierogi leniwe - wszystko razem wymieszać(ja robie to w dużej misce) wpierw dodaje twaróg, mąkę, jajko, cukier i sól. Wszystko mieszam rękami i wygniatam. Jak trzeba to dodaje jeszcze trochę mąki. Później kładę do na stole i wałkuje dodając do tego mąkę. Później dopiero tworze z ciasta pierogi leniwe. Wrzucam pierogi do wrzącej wody. Ja wyjmuje leniwe w momencie wypłynięcia na wierzch garnka. Wykładam je na papier kuchenny, który mam położony na talerzu(po to, aby w niego wsiągneła cała woda i talerz nie był mokry). Pierogi lenniwe można polać rozpuszczonym tłuszczem(masłem), dodać śmietany na wierzch oraz dodać cukier lub cukier waniliowy.
Smacznego!
Smacznego!
cisowianka20
Pyza
evita0007
cisowianka20
dla mnie jest tam wszystko prosto wyjaśnione.
ja osobiście te składniki mieszkam razem. wałkuje wałkiem i wtedy tworze z ciasta pierogi. wkładam do gorącej wody-wrzącej najlepiej. wrzucam do niej stworzone z ciasta pieroszki i gotuje do momentu kiedy one wypłyną na wierzch garnka.
wyjmuje je z garnka i kłade na talerz(osobiście kłade najpierw papier kuchenny na talerz, aby w w/w papier wsiągła woda i talerz nie był mokry). można polać pierogi tłuszczem(rozpuszczone masło) i na to polać śmietanę oraz dodać na wierz cukier lub cukier waniliowy.
Henia
cisowianka20
ma Pani rację. przepraszam za błędne nazwanie przepisu.
Henia
jolakob