Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 331]

Pierogi z borówkami czerwonymi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zdrowe i smaczne pierogi o niepowtarzalnym smaku

Pierogi z borówkami czerwonymi Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierogi z borówkami czerwonymi

 

  • na ciasto"
  • 3 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • na faesz:
  • 1/2kg czerwonych borówkek
  • szklanka cukru

Sposób przygotowania:

Pierogi z borówkami czerwonymi
Borówki przebrać, odzrzucić uszkodzone. opłukać, przelać gotującą wodą, aby straciły trochę goryczki, wymieszać z cukrem. Z maki jajka i szklanki ciepłej wody zagnieść ciasto na pierogi, Wykrawać krążki, nałożyć na każdy po łyżce borówek, zlepić brzegi. Gotować w osolonej wodzie przez kilka minu po wypłynięciu pierogów na powierzchnię. Podawać polane śmietaną.
Pierogi z borówkami czerwonymi
Borówki trzeba przebrać odrzucić uszkodzone, wypłukać na sicie pod bieżącą wodą