Sposób przygotowania:
Pierogi z borówkami lub truskawkami
Do miski przesiewam obie mąki, dodaję ciepłą wodę wymieszaną z mlekiem oraz 3 łyżki oleju i szczyptę soli. Zagniatam elastyczne ciasto.
Dzielę na mniejsze porcje i wałkuję wycinając koła. Na każde nakładam owoce i sklejam. Połówki truskawek, lub borówki wymieszane z cukrem trzcinowym.
Gotowe pierogi wrzucam na wrzątek i gotuje około 5 minut od momentu wypłynięcia na wierzch. Podaję polane śmietana i posypane cukrem.
Dzielę na mniejsze porcje i wałkuję wycinając koła. Na każde nakładam owoce i sklejam. Połówki truskawek, lub borówki wymieszane z cukrem trzcinowym.
Gotowe pierogi wrzucam na wrzątek i gotuje około 5 minut od momentu wypłynięcia na wierzch. Podaję polane śmietana i posypane cukrem.
edytaha
zbysiowa
Pseplasam ;P