Sposób przygotowania:
Pierogi z jagodami
Jagody myjemy i odsączamy na sitku. Mieszamy je z cukrem.
Do miski wsypujemy mąkę i wlewamy gorąca wodę, olej oraz dodajemy szczyptę soli. Najpierw mieszamy łyżka, a później zagniatamy ciasto. Przekładamy je na wysypana maka stolnicę. Dzielimy na trzy części. Każda część wałkujemy i wycinamy kółka. Na każde kładziemy łyżkę jagód i zamykamy do ciskając brzegi. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie 3 minuty od wyplyniecia.
Podajemy z rozpuszczonym masłem.
Do miski wsypujemy mąkę i wlewamy gorąca wodę, olej oraz dodajemy szczyptę soli. Najpierw mieszamy łyżka, a później zagniatamy ciasto. Przekładamy je na wysypana maka stolnicę. Dzielimy na trzy części. Każda część wałkujemy i wycinamy kółka. Na każde kładziemy łyżkę jagód i zamykamy do ciskając brzegi. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie 3 minuty od wyplyniecia.
Podajemy z rozpuszczonym masłem.