Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1342]

Leczo z cukinią, papryką i parówkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takie leczo to zdecydowanie smak mojego dzieciństwa. Chociaż na co dzień unikam parówek, to w takim wydaniu nie umiem ich sobie odmówić.

Leczo z cukinią, papryką i parówkami

Składniki:

Leczo z cukinią, papryką i parówkami

 

Sposób przygotowania:

Leczo z cukinią, papryką i parówkami

ETAP 1:

Leczo z cukinią, papryką i parówkami
Cukinię i czerwone papryki kroimy w kostkę

Cukinię i czerwone papryki myjemy i kroimy w średnią kostkę. Cebule kroimy w kostkę.
Pomidory parzymy, zdejmujemy skórkę i kroimy na kawałki.

ETAP 2:

Leczo z cukinią, papryką i parówkami
Do warzyw dodajemy parówki pokrojone w plasterki

W garnku rozgrzewamy olej. Smażymy na nim cebulę, cukinię i paprykę do miękkości. Dodajemy pomidory i passatę oraz przyprawy. Podgrzewamy kilkanaście minut, co jakiś czas mieszając. Dodajemy parówki pokrojone w plasterki i podgrzewamy jeszcze kilka minut.