Sposób przygotowania:
Pierogi z jagodami i serem
Twaróg rozgnieść z cukrem i wymieszac z kaszą manna i jagodami.
Do miski wsypać makę, dodać sól, mieszając widelcem wlewać mleko, olej, wodę wymieszaną z jajkiem. Połączyć składniki i wyrobić elastyczne ciasto.
Wałkowac je, wycinać kółka i układać porcje farszu, zlepiac pierogi i układać na ściereczce.
Pierogi gotować w osolonej wodzie kilka minut od wypłyniecia.
Wyjmować łyżką cedzakową na talerze, polać smietaną i dodatkowo posypac świeżymi jagodami.
Do miski wsypać makę, dodać sól, mieszając widelcem wlewać mleko, olej, wodę wymieszaną z jajkiem. Połączyć składniki i wyrobić elastyczne ciasto.
Wałkowac je, wycinać kółka i układać porcje farszu, zlepiac pierogi i układać na ściereczce.
Pierogi gotować w osolonej wodzie kilka minut od wypłyniecia.
Wyjmować łyżką cedzakową na talerze, polać smietaną i dodatkowo posypac świeżymi jagodami.