Sposób przygotowania:
Pierogi z kurczakiem i szpinakiem
Mięso z kurczaka ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, a następnie ostudzić i zmielić w maszynce. Świeży szpinak umyć i pokroić. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na niewielkiej ilości oleju, dodać szpinak i przeciśnięte przez praskę 3 ząbki czosnku, smażyć około 10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zmielone mięso drobiowe wymieszać z usmażonym szpinakiem, doprawić do smaku solą, pieprzem i resztą czosnku. Na końcu dodać jajko i dokładnie wymieszać.
Z mąki, jajka, oleju i wrzątku wyrobić elastyczne ciasto i bardzo cienko je rozwałkować. Szklanką wycinać krążki i nakładać na nie farsz. Sklejać brzegi. Z tej ilości składników wyszło mi ok. 70 pierogów.
Pierogi gotować w mocno osolonej wodzie, około 3 minut od wypłynięcia. Smacznego :)
Zmielone mięso drobiowe wymieszać z usmażonym szpinakiem, doprawić do smaku solą, pieprzem i resztą czosnku. Na końcu dodać jajko i dokładnie wymieszać.
Z mąki, jajka, oleju i wrzątku wyrobić elastyczne ciasto i bardzo cienko je rozwałkować. Szklanką wycinać krążki i nakładać na nie farsz. Sklejać brzegi. Z tej ilości składników wyszło mi ok. 70 pierogów.
Pierogi gotować w mocno osolonej wodzie, około 3 minut od wypłynięcia. Smacznego :)