Sposób przygotowania:
Pierogi z kurczakiem
Mięso z ugotowanego w rosole kurczaka oddzielamy od kości i mielimy na drobnym sitku maszynki razem z ugotowaną marchewką.
Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy zmielone mięso i chwilę przesmażamy, doprawiając do smaku solą i pieprzem, studzimy.
Z mąki, wody, oleju i soli zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy, wykrawamy koła, nadziewamy mięsem i zlepiamy pierogi.
Wrzucamy na wrzątek i gotujemy ok 3 minuty od wypłynięcia.
Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy zmielone mięso i chwilę przesmażamy, doprawiając do smaku solą i pieprzem, studzimy.
Z mąki, wody, oleju i soli zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy, wykrawamy koła, nadziewamy mięsem i zlepiamy pierogi.
Wrzucamy na wrzątek i gotujemy ok 3 minuty od wypłynięcia.