Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z rybą
Umyte filety rybne pokroić w małą kostkę. kostkę. Szczypiorek posiekać dość drobno. Cebule zetrzeć na tarce na małych oczkach.
Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce na najmniejszych lub średnich oczkach. Do startych ziemniaków dodać rybę, szczypiorek, mąkę, jajko, cebule oraz przyprawy. Maki dodać tyle, by ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Dokładnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej, na rozgrzany olej wlewać partiami ciasto , smażyć na średnim ogniu z dwóch stron na złocisty kolor.
Usmażone placuszki układać na papierze kuchennym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu.
Placuszki podawać ze śmietaną.
Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce na najmniejszych lub średnich oczkach. Do startych ziemniaków dodać rybę, szczypiorek, mąkę, jajko, cebule oraz przyprawy. Maki dodać tyle, by ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Dokładnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej, na rozgrzany olej wlewać partiami ciasto , smażyć na średnim ogniu z dwóch stron na złocisty kolor.
Usmażone placuszki układać na papierze kuchennym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu.
Placuszki podawać ze śmietaną.
ciasteczka
Czekoladka 2