Sposób przygotowania:
Tortilla z mini klopsikamiETAP 1:
Mięso wymieszać z jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Dokładnie wyrobić. Formować zgrabne małe kulki i smażyć na oleju rzepakowym.
Składniki na sos wymieszać i zostawić w lodówce , żeby smaki się połączyły.
Placek tortilli zwilżyć po obu stronach. Ułożyć na suchej patelni. Podgrzewać, żeby zrobił się ciepły.
Przełożyć na drugą stronę i nasypać 3 łyżki tartego żółtego sera. Podgrzewać, aż ser zacznie się rozpuszczać.
Placek przełożyć na talerz i nałożyć sałatę. Polać sosem i ułożyć kilka klopsików. Dołożyć ponownie sałatę.
Polać sosem i złożyć placek zaginając najpierw u dołu do środka , a następnie po bokach.
Można zawinąć u dołu w folię aluminiową, żeby placek się lepiej trzymam.
Tak samo postąpić z pozostałymi plackami. Zajadać. Smacznego.