Sposób przygotowania:
Pierogi z mięsemETAP 1:
Mięso pieczone zmielić z mięsem z kaczki, marchewką i pietruszką. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Dodać do mięsa. Do mięsa dodać również serek topiony i majonezu. Wymieszać. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Mąkę wsypać do miski. Dodać sól i olej. Wlać wodę. Wymieszać łyżką. Następnie zagnieść gładkie ciasto. Ciasto przykryć folią aluminiową i odstawić na kilkanaście minut żeby odpoczelo.
Rozwałkować na placek o grubości kilku milimetrów. Szklanką wycinać kółka. Na każdy krążek ciasta nakładać porcję farszu i zlepiac brzegi. Odkładać na stolnicę lub ręcznik i przykryć ściereczką.
W garnku zagotować wodę posolić i włożyć pierogi. Gotować je 3-4 minuty od wypłynięcia. Wyłożyć na półmisek.
Podawać np ze smażoną cebulką.