Sposób przygotowania:
Pierogi z mięsem
Warzywa obieramy i myjemy.
Gotujemy w bulionie z mięsem do miękkości.
Ugotowane mieso, boczek, czosnek i warzywa mielimy w maszynce.
Przyprawiamy i mieszamy dokładnie.
Goracym bulionem ( w którym gotowało się mięso i warzywa) zaparzamy mąkę.
Lekko mieszamy i studzimy.
Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.
Jezeli jest zbyt lepkie dodajemy dodajemy mąkę.
Ciasto powinno byc gładkie i elastyczne.
Ciasto wałkujemy cienkutko.
Wykrawamy szklanką kółka.
Układamy po 1-2 łyżeczce farszu i zlepiamy brzegi.
Gotujemy w osolonej wodzie 10 minut.
Podajemy ze smażoną cebulą.
Smacznego ;)
Gotujemy w bulionie z mięsem do miękkości.
Ugotowane mieso, boczek, czosnek i warzywa mielimy w maszynce.
Przyprawiamy i mieszamy dokładnie.
Goracym bulionem ( w którym gotowało się mięso i warzywa) zaparzamy mąkę.
Lekko mieszamy i studzimy.
Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.
Jezeli jest zbyt lepkie dodajemy dodajemy mąkę.
Ciasto powinno byc gładkie i elastyczne.
Ciasto wałkujemy cienkutko.
Wykrawamy szklanką kółka.
Układamy po 1-2 łyżeczce farszu i zlepiamy brzegi.
Gotujemy w osolonej wodzie 10 minut.
Podajemy ze smażoną cebulą.
Smacznego ;)