Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Imprezowe roladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie roladki ze schabu możemy przygotować na niedzielny obiad albo różne imprezy. Idealnie pasują do roladek kopytka lub kluski śląskie.

Imprezowe roladki

Składniki:

Imprezowe roladki

 

  • 1 kg schabu
  • 2 papryki czerwone
  • 4 ogórki konserwowe
  • 10 dag sera żółtego
  • 200 g przecieru pomidorowego
  • 4 łyżki ketchupu pikantnego
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • ½ łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka tymianku
  • Olej do smażenia
  • Mąka pszenna do panierki
  • Szczypta papryki ostrej
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Imprezowe roladki

ETAP 1:

Imprezowe roladki

1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. Na każdym kawałku mięsa układamy po słupku żółtego sera i podłużnym pasku papryki.

ETAP 2:

Imprezowe roladki

2. Mięso zwijamy w roladki, obtaczamy w mące i podsmażamy na rozgrzanym oleju.

3. Roladki przekładamy do naczynia z gotującą wodą i gotujemy do chwili, kiedy mięso będzie miękkie.

ETAP 3:

Imprezowe roladki

4. Następnie dodajemy przecier, ketchup, musztardę, ocet, wsypujemy cukier, tymianek oraz paprykę ostrą.

5. Paprykę oraz ogórki kroimy w bardzo drobną kostkę i łączymy z sosem, 10 minut gotujemy.

ETAP 4:

6. Roladki gotowe.

7. Smacznego.