WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Naleśniki z mąki pszennej z farszem z kapusty kiszonej i pieczarek z cebulą. Obsmażone na maśle przed podaniem.

Naleśniki z kapustą i pieczarkami Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

Naleśniki:

Farsz:

  • 200 g kapusty kiszonej
  • Kilka pieczarek
  • 1 cebula
  • Olej do smażenia
  • Sól, pieprz do smaku
  • Dodatkowo masło do obsmażenia naleśników

Sposób przygotowania:

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

ETAP 1:

Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe umieścić w misce i zmiksować na jednolite ciasto. Patelnię rozgrzać, smarować olejem i nalewać porcje ciasta. Smażyć cienkie naleśniki i wykładać na talerz.

Kapustę kiszoną poszatkować i włożyć do garnka. Wlać szklankę wody i gotować do miękkości. Odcedzić dobrze.

Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę obrać i drobno posiekać. Cebulę zeszklić na oleju. Dodać pieczarki. Smażyć razem kilka minut, mieszając od czasu do czasu. Przełożyć do kapusty. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.

Na każdym naleśniku układać porcję farszu, rozsmarować. Zwinąć naleśniki w rulony lub w koperty. Przed podaniem naleśniki obsmażyć na patelni na maśle. Podawać na gorąco.

Naleśniki z kapustą i pieczarkami
Naleśniki porcjami obsmażamy na maśle na patelni
Naleśniki z kapustą i pieczarkami
Zwinięte z farszem naleśniki ułożone na patelni
Naleśniki z kapustą i pieczarkami
Każdy naleśnik smarujemy farszem z kapusty i zwijamy
Naleśniki z kapustą i pieczarkami
Naleśniki z mąki pszennej po usmażeniu wykładane na talerz
Naleśniki z kapustą i pieczarkami
Farsz z kapusty kiszonej, pieczarek i cebuli
Naleśniki z kapustą i pieczarkami
Zmiksowane w misce ciasto na naleśniki