Sposób przygotowania:
Naleśniki z kapustą i pieczarkamiETAP 1:
Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe umieścić w misce i zmiksować na jednolite ciasto. Patelnię rozgrzać, smarować olejem i nalewać porcje ciasta. Smażyć cienkie naleśniki i wykładać na talerz.
Kapustę kiszoną poszatkować i włożyć do garnka. Wlać szklankę wody i gotować do miękkości. Odcedzić dobrze.
Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę obrać i drobno posiekać. Cebulę zeszklić na oleju. Dodać pieczarki. Smażyć razem kilka minut, mieszając od czasu do czasu. Przełożyć do kapusty. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
Na każdym naleśniku układać porcję farszu, rozsmarować. Zwinąć naleśniki w rulony lub w koperty. Przed podaniem naleśniki obsmażyć na patelni na maśle. Podawać na gorąco.