Sposób przygotowania:
Pierogi z mięsem z rosołu
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól i olej, następnie powoli dodajemy gorącą wodę zagniatając ciasto. Powinno być ono elastyczne. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą lub wkładamy do woreczka foliowego i odstawiamy na godzinę. W międzyczasie przygotowujemy farsz. Mięso z rosołu po oddzieleniu od kości mielimy w maszynce. Następnie dodajemy do niego sól, pieprz i maggi do smaku. Następnie dodajemy niewielką ilość rosołu tak, żeby farsz nie był suchy tylko odpowiednio wilgotny. Ciasto rozwałkowujemy dość cienko, następnie wykrawamy z niego( np. szklanką) kółka, nakładamy na środek farsz i zlepiamy pierogi. W szerokim garnku zagotowujemy wodę soląc ją odrobinkę. Na gotującą się wodę wkładamy pierogi i gotujemy je do momentu, gdy wypłyną na wierzch- około 2 minuty. Tak przygotowane pierogi możemy podawać prosto z wody lub podsmażone na tłuszczu z dodatkiem cebulki i wędliny.