p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Pierogi z mięsem i cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Coś dla amatorów pierogów z mięsem - Pierogi z mięsem z indyka i cebulką

Pierogi z mięsem i cebulką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierogi z mięsem i cebulką

 

  • 500 g mięsa mielonego z indyka,
  • 1 kg mąki
  • 2 szt cebule,
  • 2 łyżki oleju,
  • do smaku sól i pieprz,
  • 2 łyżki soli do gotowania

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem i cebulką
Mąkę łączymy z solą, dodajemy ciepłą, przegotowaną wodę, dodajemy około 1/2-1 szklanki, ale trzeba zwracać na gęstość ciasta. Wyrabiamy ciasto ręcznie. Przygotowujemy farsz: mięso mielone dusimy z cebulą, doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto rozwałkowujemy, Za pomocą szklanki wykrawamy koła. Na każdy kawałek nakładamy farsz, pierogi dokładnie zlepiamy. Wrzucamy je na gotującą się wodę w szerokim garnku, po wypłynięciu gotujemy jeszcze około 3 minut. Pierogi wykładamy na półmiski, bądź talerze i polewamy usmażoną cebulą.
Pierogi z mięsem i cebulką
Po rozkrojeniu pieroga widać mięsno-cebulowy farsz