madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Pierogi z serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Elastyczne i delikatne ciasto z pysznym slodkim nadzieniem serowym. Smakują zarówno dorosłym jak i dzieciom.

Pierogi z serem

Składniki:

Pierogi z serem

Ciasto

Nadzienie

  • 500 g twarogu
  • 1 jajo
  • 3- 4 łyżki cukru
  • 8 g cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Pierogi z serem

ETAP 1:

Pierogi z serem
Twaróg mielimy przy użyciu maszynki do mięsa

Ser mielimy przez maszynkę o malych oczkach.

ETAP 2:

Pierogi z serem
Do sera dodajemy pozostałe składniki i mieszamy

Zmielony ser mieszamy łyżką z jajkiem i z dwoma rodzajami cukru

ETAP 3:

Pierogi z serem
Na każdym kółku układamy po trochę farszu

Mąkę przesiewamy do miski i mieszamy z solą , a następnie zalewamy wodą i zagniatamy dodając pod koniec oliwę. Wałkujemy cienko i wykrawamy okrągłe kółka za pomocą szklanki. Na każdym kawałku układamy łyżeczką porcje nadzienia.

ETAP 4:

Pierogi z serem
Zlepiamy brzegi ciasta formując pierogi.

Zlepiamy brzegi ciasta formując pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie po kilka minut po wpłynięciu na powierzchnię. Podajemy posypane cukrem.