SUPERPRZEPIS

Pierogi z serem i jagodami

  • 1
         
ocena: 4/5 głosów: 10
Pierogi z serem i jagodami Więcej zdjęć (5)

W moim domu pierogi goszczą bardzo często, tym razem postanowiłam zrobić z serem i jagodami. Są bardzo smaczne, idealne dla miłośników sera i jagód.

Składniki:

Pierogi z serem i jagodami

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z serem i jagodami
Ser biały przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem, dodajemy cukier, cukier waniliowy i jagody, mieszamy.

Z podanych składników zagniatamy ciasto. Na stolnicy wysypanej mąką wałkujemy cienko ciasto, wycinamy kółka za pomocą szklanki. Układamy porcje farszu, zlepiamy pierogi robiąc falbankę.

Pierogi wrzucamy na osolony wrzątek z dodatkiem oleju i gotujmy 3 minuty od momentu wypłynięcia. Podajemy polane śmietaną.
Pierogi z serem i jagodami
Z podanych składników zagniatamy ciasto .
Pierogi z serem i jagodami
Z sera i jagód przygotowujemy farsz,dosładzamy cukrem.
Pierogi z serem i jagodami
Na każdym krążku układamy porcję farszu .
Pierogi z serem i jagodami
Gotujemy w osolonej wodzie przez 3 minuty.