Sposób przygotowania:
Pierogi z serem i borówkami
Do miski przesiać mąkę i sól.
Potem do wody dodać olej i wlewać płyn do miski z mąką.
Za pomocą widelca połączyć składniki a potem wyrobić ciasto.
Ciasto zakryć drugą miską i zostawić na 30 minut.
Podczas gdy ciasto leżakuje wymieszać rozgnieciony twaróg z manną i dodać borówki oraz cukier do smaku.
Gdy ciasto odpocznie wałkować je na cienkie placki i nakładać porcje nadzienia.
Zlepiać pierogi i układać je na ściereczce a następnie zakryć je drugą ściereczką.
Pierogi gotować kilka minut od wypłynięcia i wyjmować łyżką cedzakową.
Pierogi można podać same lub polane słodką śmietaną.
Potem do wody dodać olej i wlewać płyn do miski z mąką.
Za pomocą widelca połączyć składniki a potem wyrobić ciasto.
Ciasto zakryć drugą miską i zostawić na 30 minut.
Podczas gdy ciasto leżakuje wymieszać rozgnieciony twaróg z manną i dodać borówki oraz cukier do smaku.
Gdy ciasto odpocznie wałkować je na cienkie placki i nakładać porcje nadzienia.
Zlepiać pierogi i układać je na ściereczce a następnie zakryć je drugą ściereczką.
Pierogi gotować kilka minut od wypłynięcia i wyjmować łyżką cedzakową.
Pierogi można podać same lub polane słodką śmietaną.
SylaUla