msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Pierożki francuskie z tuńczykiem.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Błyskawiczna, smaczna przekąska.Niedrogim kosztem i małym nakładem pracy wyczarujemy pyszne pierożki.

Pierożki francuskie z tuńczykiem.

Składniki:

Pierożki francuskie z tuńczykiem.

 

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
  • duża garść ziaren sezamu
  • 1 żółtko do smarowania pierożków

Sposób przygotowania:

Pierożki francuskie z tuńczykiem.
Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na 10 kwadratowych części. Tuńczyka osączyć z oleju, podzielić na 10 części.Na środek każdego kawałka ciasta nałożyć tuńczyka,złożyć na pół po przekątnej i dobrze skleić brzegi.Posmarować rozmąconym żółtkiem i posypać sezamem.Piec zgodnie z instrukcją na opakowaniu ciasta francuskiego.Można podawać gorące i zimne. Smakują super.

Tagi:

ciasto