Sposób przygotowania:
Pierożki schabowe z mozzarellą
Plastry schabu cienko rozbić tłuczkiem. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem.
Następnie na każdy przygotowany plaster schabu ułożyć po dwie kulki mozzarelli oraz jednego suszonego pomidora.
Mięso złożyć na pół, formując pierożka. Brzegi każdego pierożka skleić za pomocą tłuczka. Następnie gotowe pierożki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.
Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i surówka z sosem koperkowym.
Następnie na każdy przygotowany plaster schabu ułożyć po dwie kulki mozzarelli oraz jednego suszonego pomidora.
Mięso złożyć na pół, formując pierożka. Brzegi każdego pierożka skleić za pomocą tłuczka. Następnie gotowe pierożki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.
Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i surówka z sosem koperkowym.