lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Kieszonki schabowe z serem i rukolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Te kieszonki schabowe z żółtym serem i rukolą wyszły pyszne - ser rozlewał się na gorąco. Co za smak!

Kieszonki schabowe z serem i rukolą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kieszonki schabowe z serem i rukolą

 

  • schab 6 grubszych
  • ser 6 plastrów
  • rukola 6 małych garści tyle ile ci wejdzie do kieszonki
  • czosnek niedźwiedzi posypujemy dosyć sporo na każdy plaster sera z rukolą
  • sól morska ziołowa na każdy plaster kręcimy po 3 razy młynkiem
  • 2 jajka
  • bułka tarta 200 gram
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kieszonki schabowe z serem i rukolą
Schab pocięłam na 6 grubszych kawałków zrobiłam w nich otworki nożem prześciełam. Ser położyłam na talerzu 6 plastrów . Na każdy plaster położyłam rukole posypałam czosnkiem niedźwiedzim. Wzięłam młynek z sola morską ziołową i przekręciłam po 3 razy na każdy plaster . Po doprawieniu każdy kawałek sera zwinęłam w rulonik włożyłam w schab każdy osobno. Wzięłam tłuczkiem zbiłam brzegi aby się złączyły. Rozrobiłam jajko i przygotowałam bułkę tarta maczałam najpierw w jaku b potem w bułce smażyłam na rozgrzanym oleju z obu stron apotem jeszcze poddusiłam na małym ogniu aby kieszonki były soczyste i miękkie .
Kieszonki schabowe z serem i rukolą
potrzeba nam 6 plastrów sera rucola i sól morska ziołowa
Kieszonki schabowe z serem i rukolą
posypujemy czosnkiem niedzwiedzim i zawijamy w rulonik
Kieszonki schabowe z serem i rukolą
wkładamy ruloniki serka w przecieta kieszonke schabową
Kieszonki schabowe z serem i rukolą
smażymy na oleju z obu stron potem przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu