Sposób przygotowania:
Pieczeń wołowa z warzywamiETAP 1:
![Pieczeń wołowa z warzywami Pieczeń wołowa z warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pieczen-wolowa-z-warzywami-411953.jpg)
Do dużej miski przełożyłam zmielone mięso, dodałam cebulę posiekana w kosteczkę i wszystkie przyprawy, tj. sól, pieprz i mieszankę „harisa pasta”.
ETAP 2:
![Pieczeń wołowa z warzywami Pieczeń wołowa z warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pieczen-wolowa-z-warzywami-411954.jpg)
Następnie dodałam mrożone warzywa, tj.: bukiet warzyw: kalafior, brokuł, marchewka, które wmieszałam w masę mięsną.
ETAP 3:
![Pieczeń wołowa z warzywami Pieczeń wołowa z warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pieczen-wolowa-z-warzywami-411955.jpg)
Białka ubiłam na sztywno ze szczyptą soli. Po ubiciu przełożyłam do mięsa i delikatnie wymieszałam.
ETAP 4:
![Pieczeń wołowa z warzywami Pieczeń wołowa z warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pieczen-wolowa-z-warzywami-411956.jpg)
Całość przełożyłam do foremki do pieczenia. Wyrównałam powierzchnię, wierzch posypałam startym serem.
Tak przygotowane danie wstawiłam do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piekłam przez godzinę.
niezły kąsek