Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Pierożki serowe z francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszne serowe pierożki na słodko :)

Pierożki serowe z francuskiego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierożki serowe z francuskiego

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 kostka sera białego - 200 g
  • 1 jajko
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • 2 łyżki cukru pudru + do posypania
  • 2 łyżeczki skórek pomarańczowych

Sposób przygotowania:

Pierożki serowe z francuskiego
Do miski wkładamy ser, dodajemy żółtko, cukier waniliowy, cukier puder oraz skórki pomarańczowe - wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto francuskie rozwałkowujemy by było cieńsze, Kroimy w prostokąty, Na każdym prostokąciku układamy serowy farsz, zawijamy w pierożki, dociskamy widelcem Układamy na papierze do pieczenia i smarujemy białkiem, Pieczemy przez około 17 minut w 180 - 200 stopniach. Pierożki posypujemy cukrem pudrem
Pierożki serowe z francuskiego
przygotowujemy masę serową jako nadzienie
Pierożki serowe z francuskiego
Ciasto kroimy w prostokąty - wielkosć wguznania
Pierożki serowe z francuskiego
farsz nakładamy na ciasto i zawijamy pierożki
Pierożki serowe z francuskiego
Pierożki przekłądamy na papier i smarujemy białkiem