SUPERPRZEPIS

Pierożki z cielęciną, cebulą i grzybami

  • 3
         
ocena: 5/5 głosów: 7
Pierożki z cielęciną, cebulą i grzybami Więcej zdjęć (5)

Pomysł na mięso z rosołu, czyli pyszne pierożki z ciasta francuskiego z mięskiem cielęcym.

Składniki:

Pierożki z cielęciną, cebulą i grzybami

 

  • ciasto francuskie,
  • 150 g mięso cielęce z rosołu, może być również wołowe,
  • sól, pieprz, sos sojowy do smaku,
  • 1/8 łyżeczki gałki muszkatowej,
  • szalotka,
  • prawdziwek,

 

Sposób przygotowania:

Pierożki z cielęciną, cebulą i grzybami
Na rozgrzanej patelni smażymy cebule i grzyby na złoty kolor, wszytko razem z mięsem dokładnie mielimy na maszynce lub blenderem, doprawiamy przyprawami do smaku, dokładnie mieszamy. Z ciasta francuskiego wycinamy okrągłe kawałki, nakładamy nadzienie , pieroga sklejamy, smarujemy jajkiem, wkładamy do piekarnika na 20 minut, temp 160 stopni. Pierożki możemy lepić w różne kształty. Gotowe podajemy ciepłe , dekorujemy zieleniną. SMACZNEGO.
Pierożki z cielęciną, cebulą i grzybami
Przygotowujemy dokładnie farsz, mielimy, przyprawiamy,
Pierożki z cielęciną, cebulą i grzybami
Ciasto francuskie rozkładamy, wycinamy okrągłe formy.
Pierożki z cielęciną, cebulą i grzybami
Nakładamy na ciasto farsz z cielęciny .
Pierożki z cielęciną, cebulą i grzybami
Pierogi kleimy i pieczemy w piekarniku .