mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Pierożki z farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne pierożki z farszem idealne na ciepło i zimno

Pierożki z farszem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierożki z farszem

 

 

Sposób przygotowania:

Pierożki z farszem
Kapustę kiszoną poszatkować i ugotować . Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach . Podsmażyć na patelni do miękkości doprawić solą i pieprzem połączyć z kapustą kiszoną. Mąkę przesiać z solą dodać margarynę , śmietanę i drożdże zagnieść ciasto . Rozwałkować i wykrawać szklanką koła na środek kłaść farsz i zlepiać boki . Takie pierożki kładziemy na blaszkę smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy ziołami prowansalskimi pieczemy w temp. 180 C około 20-25 minut
Pierożki z farszem
Pierożki układamy na blaszce smarujemy jajkiem i posypujemy ziołami
Pierożki z farszem
Farsz kapuściano pieczarkowy studzimy ...
Pierożki z farszem
Na każdy krążek ciasta kładziemy farsz i zlepiamy
Pierożki z farszem
Ciasto zagniatamy i odrazu wałkujemy . ...

Tagi:

zioła