ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Pierożki z kurczakiem i pietruszką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Doskonała przekąska na słono, idealna kompozycja smaków, domowe szaleństwo

Pierożki z kurczakiem i pietruszką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierożki z kurczakiem i pietruszką

 

  • Na farsz:
  • 2 piersi z kurczaka
  • pęczek pietruszki
  • 2 białka jaja
  • pieprz, chilli, sól (wegeta)

 

  • Na ciasto:
  • 20 dag twaróg biały
  • 20 dag mąka
  • 20 dag tłuszcz - margaryna

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pierożki z kurczakiem i pietruszką
Kurczaka drobno kroimy w kostkę i smażymy na niewielkiej ilości oleju. Dość ostro przyprawiamy po czym odstawiamy do wychłodzenia. Pęczek pietruszki siekamy drobniutko, bez łodyżek. Wsypujemy ją do zimnego kurczaka, dodajemy 2 białka i mieszamy. Na ciasto wchodzi po tyle samo składników sera margaryny i mąki, Wszystko razem ugniatamy po czym wałkujemy na grubość ok 0,5 cm. Wycinamy kwadraty w zależności jak duże chcemy mieć pierogi. Nakładamy farsz i lepimy pierożki. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Pierożki z kurczakiem i pietruszką
Podsmażamy piersi z kurczaka na złocisty kolor
Pierożki z kurczakiem i pietruszką
Lepimy pierożki w zależności jaką chcemy uzyskać wielkość.
Pierożki z kurczakiem i pietruszką
Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni
Pierożki z kurczakiem i pietruszką
Układamy pierożki w podłużnym naczyniu i delektujemy się smakiem