ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 240]

Pierożki z kuskusem i mięsem gotowanym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pierożki z kuskusem i mięsem gotowanym smakują wyśmienicie, jeśli jeszcze nie mieliście okazji ich posmakować to zachęcam do zrobienia.

Pierożki z kuskusem i mięsem gotowanym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierożki z kuskusem i mięsem gotowanym

 

 

  • mąka pszenna pół kg
  • woda gorąca tyle żeby się ciasto nie kleiło

Sposób przygotowania:

Pierożki z kuskusem i mięsem gotowanym
Dwie paczki kaszy kuskus ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju. Poczekać aż wystygnie. Pół kilograma mięsa ugotowanego zmielić i połączyć razem z kaszą kuskus. Dwie cebule obrać, pokroić w kosteczkę i usmażyć na złoty kolor.

Kiedy cebula ostygnie dodać ją do masy, wbić jedno jajko. Doprawić solą oraz pieprzem mielonym i majerankiem. Z mąki pszennej oraz gorącej wody zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować i wycinać kółeczka, na które nakładamy farsz.

Zlepiamy brzegi i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju.

Podajemy z ciemnym sosem albo z smażoną cebulką.
Pierożki z kuskusem i mięsem gotowanym
Do ugotowanej i ostudzonej kaszy kuskus dodać jajko.
Pierożki z kuskusem i mięsem gotowanym
Masę na farsz doprawić solą oraz pieprzem mielonym i majerankiem.
Pierożki z kuskusem i mięsem gotowanym
Dwie cebule obrać, pokroić w kosteczkę i usmażyć na złoty kolor.
Pierożki z kuskusem i mięsem gotowanym
Z mąki pszennej oraz gorącej wody zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować i wycinać kółeczka na które nakładamy farsz.