Sposób przygotowania:
Pierożki z kuskusem i mięsem gotowanym
Dwie paczki kaszy kuskus ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju. Poczekać aż wystygnie. Pół kilograma mięsa ugotowanego zmielić i połączyć razem z kaszą kuskus. Dwie cebule obrać, pokroić w kosteczkę i usmażyć na złoty kolor.
Kiedy cebula ostygnie dodać ją do masy, wbić jedno jajko. Doprawić solą oraz pieprzem mielonym i majerankiem. Z mąki pszennej oraz gorącej wody zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować i wycinać kółeczka, na które nakładamy farsz.
Zlepiamy brzegi i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju.
Podajemy z ciemnym sosem albo z smażoną cebulką.
Kiedy cebula ostygnie dodać ją do masy, wbić jedno jajko. Doprawić solą oraz pieprzem mielonym i majerankiem. Z mąki pszennej oraz gorącej wody zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować i wycinać kółeczka, na które nakładamy farsz.
Zlepiamy brzegi i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju.
Podajemy z ciemnym sosem albo z smażoną cebulką.
halina
ajrinwu
pozdrawiam serdecznie....