Sposób przygotowania:
Pasztet z zielonej soczewicy z brokułamiETAP 1:
Soczewicę namoczyć ok 1 godz. Ugotować do miękkości bez soli. Płatki jaglane przepłukać pod bieżącą woda. Zalać wrzątkiem i pozostawić, żeby napęczniały. Cebulkę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju.
Soczewice rozdrobnić przy pomocy blendera. Dodać płatki, cebulkę, jajka, olej, sos sojowy, zioła, pieprz i dokładnie wyrobić . Foremki wysmarować smalcem.
Na dno foremek położyć połowę masy i poukładać mrożone brokuły. Przykryć pozostałą masą. Docisnąć, wyrównać.
Pieczenie 180 stopni - ok 50 min. Smacznego.
BozenaMatuszczyk
ewaeu
Dziękuję Bożenko, zgadza się , jest bardzo dobry....:)
CORAL
ewaeu
Elu , dzięki....:)