Sposób przygotowania:
Pierogi z indykiem i kaszą kuskusETAP 1:
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni razem z rozgniecionym czosnkiem.
ETAP 2:
Dodać pokrojone mięso, chwilę podsmażyć, wsypać kaszę kuskus i zalać wrzącym bulionem. Wymieszać i odstawić, aż kasza wchłonie cały płyn. Przyprawić.
ETAP 3:
Na stolnicę przesiać mąkę, dodać sól i olej. Zrobić na środku zagłębienie i wlewać powoli gorące mleko. Zagnieść elastyczne ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i odstawić na 10 minut. Rozwałkować na grubość ok 2 mm i wyciąć koła o średnicy ok 5 cm. Nakładać porcję farszu i zlepiać brzegi. Gotować w osolonej wodzie 3 minuty od momentu wypłynięcia.
Ugotowane pierogi polać rozpuszczonym masłem lub omaścić skwarkami.
Smacznego.