SUPERPRZEPIS

Pierogi z indykiem i kaszą kuskus

  • Mniam1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11
Pierogi z indykiem i kaszą kuskus

Sposób na wykorzystanie mięsa, na którym gotował się rosół. Pierogi z takim farszem są delikatne i bardzo smaczne. Wystarczy polać masełkiem i można się zajadać.

Składniki:

Pierogi z indykiem i kaszą kuskus

CIASTO:

FARSZ:

Sposób przygotowania:

Pierogi z indykiem i kaszą kuskus

ETAP 1:

Pierogi z indykiem i kaszą kuskus
Cebulę podsmażyć na patelni, aż się zeszkli.

Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni razem z rozgniecionym czosnkiem.

ETAP 2:

Pierogi z indykiem i kaszą kuskus
Do mięsa wyspać kaszę kuskus i zalać gorącym bulionem.

Dodać pokrojone mięso, chwilę podsmażyć, wsypać kaszę kuskus i zalać wrzącym bulionem. Wymieszać i odstawić, aż kasza wchłonie cały płyn. Przyprawić.

ETAP 3:

Pierogi z indykiem i kaszą kuskus
Na krążek ciasta kłaść porcję farszu i zlepiać pieroga.

Na stolnicę przesiać mąkę, dodać sól i olej. Zrobić na środku zagłębienie i wlewać powoli gorące mleko. Zagnieść elastyczne ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i odstawić na 10 minut. Rozwałkować na grubość ok 2 mm i wyciąć koła o średnicy ok 5 cm. Nakładać porcję farszu i zlepiać brzegi. Gotować w osolonej wodzie 3 minuty od momentu wypłynięcia.
Ugotowane pierogi polać rozpuszczonym masłem lub omaścić skwarkami.
Smacznego.