Sposób przygotowania:
Pierożki z renglodami
Wodę, olej, szczyptę soli mieszamy razem..wylewamy do mąki i zagniatamy ciasto. Gotowe podsypujemy mąką i wałkujemy na cienki placek.Śliwki myjemy, osuszamy i usuwamy pestki. . Które układamy na wycięte kółka i zlepiamy wszystko u góry jak chińskie pierożki. Gotujemy partiami w osolonym wrzątku około 15 min na bardzo wolnym ogniu. Maliny miksujemy lub rozgniatamy widelcem z odrobiną cukru. jeszcze ciepłe pierożki polewamy takim własnie sosem.



reanja
Ela Dz
Dokładnie...a z owocami to już w ogóle...najlepsze :)
edytaha
Ela Dz
Dzięki Edytko....szkoda że tak szybko schodzą. :(
edytaha
Ojtam ojtam, to znaczy, że naprawdę pyszne! :)
Ela Dz
Trzeba sobie to jakoś wytłumaczyć...ja tłumaczę..ciężką zimą...ssaki obrastają w tłuszcz. :D
edytaha
Hahahahaha :D