Sposób przygotowania:
Pierogi z mięsem i kapustąETAP 1:
Do przesianej mąki dodać jajko, szczyptę soli i łyżkę oleju.
ETAP 2:
Następnie dodać śmietanę, ciepłą wodę i zagnieść elastyczne ciasto. Zawinąć w folię i pozostawić w chłodnym miejscu na pół godziny.
ETAP 3:
Nadzienie
Cebulę drobno pokroić, zeszklić na rozgrzanym smalcu.
ETAP 4:
Kapustę drobno pokroić i ugotować w osolonej wodzie, osączyć, odcisnąć. Ugotowane mięso przepuścić przez maszynkę. Mięso i kapustę połączyć z cebulą, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać i chwilkę podsmażyć.
ETAP 5:
Ciasto rozwałkować, foremką do pierogów wykrawać krążki, włożyć porcję nadzienia i dokładnie zlepić. Wrzucać do dużej ilości wrzącej, osolonej wody i gotować na wolnym ogniu 3-4 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię.