Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Pierożki ze smardzami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

świetny przepis na pierogi bardzo polecam

Pierożki ze smardzami

Składniki:

Pierożki ze smardzami

 

  • 35 dag smardzów
  • 6-7 dag smalcu
  • 3 jaja
  • 20 dag mąki
  • 2 dag naci pietruszki
  • 1 g pieprzu mielonego
  • majeranek
  • sól

Sposób przygotowania:

Pierożki ze smardzami
grzyby oczyścić i pokroić w drobne kawałki udusić z nacią dodać sól pieprz majeranek dwa jaja dokładnie wymieszać z mąki i żółtka zagnieść ciasto cienko rozwałkować wykrawać krążki i zawijać w nie farsz z grzybów pierożki sklejać białkiem gotować we wrzącej wodzie