bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Pierożki ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo ciekawy i smaczny... ten przepis. Polecam

Pierożki ze szpinakiem

Składniki:

Pierożki ze szpinakiem

 

  • 35 dag mąki, l jajo; 50 dag szpinaku, 2 dag masła, sól

Sposób przygotowania:

Pierożki ze szpinakiem
Wyborna potrawa podczas pory świeżego szpinaku. Zagnieść zwyczajne ciasto białkiem i wodą jak na pierogi z mięsem. Przygotować szpinak. Bardzo starannie utrzeć w donicy uduszony na młodym maśle szpinak. Na cienko rozwałkowane ciasto nakładać kupki szpinaku, zawijać i wykrawać kieliszkiem, by były niewielkie. Gotować w bardzo obfitej wodzie solonej. Po wyjęciu łyżką cedzakową podać na półmisku.

Tagi:

szpinak