Sposób przygotowania:
Pierś w piwnym sosie
Aby przygotować pierś w piwnym sosie należy: ryż ugotować na sypko. Umyte, osuszone filety pokroić na kotlety lekko rozbić . Natrzeć solą, pieprzem i odrobiną tymianku. Cebulę drobno posiekać, papryki pokroić w wąskie paski. W garnku na maśle z oliwią zeszklić cebulę z papryką. Wlać piwo, rosół i doprawić tymiankiem, solą.,pieprzem . Mięso panierować w mące, usmażyć na lekki rumiany kolor i przełożyć do sosu. Dusimy około 5 minut. Na sam koniec dodajemy szczyptę cukru i śmietankę. Mieszamy i trzymamy ok. 2 minutki na małym ogniu.Na środku półmiska położyć ryż, a wokół niego ułożyć kotleciki.Całość polać sosem z warzywami i udekorować natką pietruszki .
Czesiu