lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pierś z kurczaka ala szaszłyk

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Rodzinie smakowało w dodatku fajnie się prezentowało na stole .

Pierś z kurczaka ala szaszłyk Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka ala szaszłyk

 

  • pierś z kurczaka 1kg

 

  • wino białe 200 ml

 

 

  • papryka czerwona mielona 2 łyżki

 

 

  • Dodatkowo;

 

  • pomidorki 4 szt

 

  • cebula 1 szt

 

 

  • sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka ala szaszłyk
1. Pierś kroimy w paseczki długie.

2. Pierś kroimy w paseczki długie.

3. Zanurzamy w winie białym i zostawiamy na godzinę w lodówce.

4. Wyjmujemy z marynaty pierś i kładziemy na patelnie podlewamy winem .

5. Usmażone szaszłyki podajemy z ziemniakami i sałatka z pomidora .
Pierś z kurczaka ala szaszłyk
Pierś z kurczaka myjemy i obsuszamy kroimy w cienkie plastry
Pierś z kurczaka ala szaszłyk
Pierś kroimy w paseczki długie najlepiej żeby były dłuższe
Pierś z kurczaka ala szaszłyk
Pierś kroimy w paseczki długie. Zanurzamy w winie białym i zostawiamy na godzinę w lodówce.
Pierś z kurczaka ala szaszłyk
Wyjmujemy z marynaty pierś i kładziemy na patelnie podlewamy winem . Usmażone szaszłyki podajemy z ziemniakami i sałatka z pomidora .