Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Pierś z kurczaka grilowana z cukinią i serem pleśn

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smakowite połączenie moich ulubionych składników, jest cukinia, kurczak oraz ser pleśniowy. Polecam.

Pierś z kurczaka grilowana z cukinią i serem pleśn Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka grilowana z cukinią i serem pleśn

 

  • olej - 3 łyżki
  • pierś z kurczaka - 3 szt
  • tymianek - 2 łyżeczki
  • papryka słodka - 2 łyżeczki
  • przyprawa do kurczaka - 2 łyżeczki
  • ser pleśniowy - 150 g
  • cukinia - 1/3 szt

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka grilowana z cukinią i serem pleśn
Pierś z kurczaka kroimy w cieńsze (ale nie za cienkie plastry). Posypujemy przyprawami. Polewamy olejem. Nakładamy do miseczki i trzymamy w lodówce przez 3 h. Następnie robimy w kurczaku kieszonkę i wkładamy cukinię oraz ser pleśniowy. Grillujemy całość z obu stron starając się nałożyć tak, by ser nie wyleciał.
Pierś z kurczaka grilowana z cukinią i serem pleśn
Etap 1 - marynujemy kurczaka oraz cukinię
Pierś z kurczaka grilowana z cukinią i serem pleśn
Etap 2 - nakładamy cukinię do środka kurczaka
Pierś z kurczaka grilowana z cukinią i serem pleśn
Etap 3 - wkładamy też ser pleśniowy do środka
Pierś z kurczaka grilowana z cukinią i serem pleśn
Etap 4 - smażymy na tacce przejmującej tłuszcz