Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Pierś grilowana z masłem podana:)

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ten przepis ma trochę z tradycyjnego dewolaja, ale nim nie jest.

Pierś grilowana z masłem podana:)

Składniki:

Pierś grilowana z masłem podana:)

 

  • pierś z kurczaka - 1 szt(pojedyncza)
  • przyprawa do gyrosa - 1 łyżeczka
  • koperek - 1/2 pęczku
  • masło miękkie -2 łyżki
  • olej do smażenia - około 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Pierś grilowana z masłem podana:)
Miękkie masło  mieszamy z pokrojonym koperkiem, zawijamy w folię spożywczą odstawiamy do lodówki na około 25 minut. Pierś z kurczaka przecinamy wzdłuż "otwieramy",przyprawiamy, dodajemy masło" które wcześniej przygotowaliśmy. Zamykamy pierś" (dobrze jest na czas pieczenia pospinać pierś wykałaczkami), pieczemy około 5 minut z każdej strony. Smażyłam na patelni grillowanej(można także na zwykłej, ale doskonale  sprawdzi się także na grillu:). Smacznego!