Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka na grilla
Piersi dokładnie myję, osuszam i przecinam wzdłuż, polędwiczki zostawiam w całości.
Składniki marynaty łączę ze sobą, i pokrywam nią dokładnie płaty mięsa. Przekładam do pojemnika, nakrywam folią i odstawiam, najlepiej do lodówki, pozostawiam tak na godzinkę.
Następnie, wyciągam i przekładam na tackę foliową i piekę na grillu do miękkości i przyrumienienia mięsa.
Podaję z chlebem, świetnie smakuje z sałatką z pomidorów, cebulki i ogórka kiszonego:)
Składniki marynaty łączę ze sobą, i pokrywam nią dokładnie płaty mięsa. Przekładam do pojemnika, nakrywam folią i odstawiam, najlepiej do lodówki, pozostawiam tak na godzinkę.
Następnie, wyciągam i przekładam na tackę foliową i piekę na grillu do miękkości i przyrumienienia mięsa.
Podaję z chlebem, świetnie smakuje z sałatką z pomidorów, cebulki i ogórka kiszonego:)