zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Pierś z kurczaka na grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Na diecie też można smacznie grillować:)

Pierś z kurczaka na grilla Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierś z kurczaka na grilla

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • kubek śmietany (200 ml)
  • po łyżeczce koncentratu pomidor. z lubczykiem i z czosnkiem
  • 1 łyżka przyprawy Grill klasyczny
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka lubczyku

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka na grilla
Piersi dokładnie myję, osuszam i przecinam wzdłuż, polędwiczki zostawiam w całości.
Składniki marynaty łączę ze sobą, i pokrywam nią dokładnie płaty mięsa. Przekładam do pojemnika, nakrywam folią i odstawiam, najlepiej do lodówki, pozostawiam tak na godzinkę.
Następnie, wyciągam i przekładam na tackę foliową i piekę na grillu do miękkości i przyrumienienia mięsa.
Podaję z chlebem, świetnie smakuje z sałatką z pomidorów, cebulki i ogórka kiszonego:)
Pierś z kurczaka na grilla
Piersi dokładnie myję, osuszam i przecinam wzdłuż, polędwiczki zostawiam w całości
Pierś z kurczaka na grilla
wszystkie składniki marynaty dokłądnie mieszam
Pierś z kurczaka na grilla
pokrywam marynatą dokłądnie płaty mięsa, i odstawiam do lodówki