Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pierś z kurczaka na pomidorowo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Gotowana na parze pierś z kurczaka z przecierem pomidorowym.

Pierś z kurczaka na pomidorowo Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka na pomidorowo

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 3 czubate łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 3 łyżeczki ciemnego sosu sojowego
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka na pomidorowo
Mięso podzielić na porcje (u mnie 4). Przecier pomidorowy przełożyć do miseczki. Dodać do niego wyciśnięty czosnek, pieprz, bazylię, sos sojowy i odrobinę soli. Wszystko dokładnie wymieszać. Kawałki mięsa ułożyć w garnku do gotowania na parze. Każdy kawałek posmarować przygotowaną pomidorową mieszanką. Garnek przykryć. Mięso gotować na parze ok. 20 minut.
Pierś z kurczaka na pomidorowo
Podzielona na cztery kawałki pierś z kurczaka.
Pierś z kurczaka na pomidorowo
Przecier pomidorowy z dodatkiem czosnku pieprzu sosu sojowego bazylii i soli.
Pierś z kurczaka na pomidorowo
Kawałki mięsa ułożone w garnku do gotowania na parze.
Pierś z kurczaka na pomidorowo
Kawałki mięsa posmarowane przygotowaną pomidorową mieszanką.