Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka z dodatkami w cieście francuskimETAP 1:
Umyte i oczyszczone pieczarki kroimy w paseczki. Umytą paprykę kroimy w paseczki. Cebulę kroimy w piórka.
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Szklimy cebulę, a następnie dodajemy pieczarki. Smażymy do odparowania płynu.
Dodajemy paprykę i smażymy jeszcze przez ok. 2 minuty. Dodajemy sól i pieprz.
ETAP 2:
Piersi z kurczaka kroimy na połówki, rozbijamy tłuczkiem i posypujemy z obu stron solą.
ETAP 3:
Każdy płat ciasta francuskiego kroimy na 3 paski. Na każdym pasku ciasta układamy po kawałku piersi, na niej zaś porcję pieczarek z papryką i cebulą.
ETAP 4:
Ser kroimy na mniejsze kawałki i układamy je na pieczarkach, papryce i cebuli.
Mięso z dodatkami dokładnie owijamy ciastem, zlepiamy brzegi. Tak powstałe pakieciki nacinamy skośnie (ja zrobiłam po 3 nacięcia) i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w 190 st. C przez ok. 40 minut.