SUPERPRZEPIS

Roladki z warzywami w cieście francuskim

  • 7
  • Mniam1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 15
Roladki z warzywami w cieście francuskim Więcej zdjęć (5)

Aromatyczne, duszone warzywa zawinięte w pierś z kurczaka. Zawinięte w splotach ciasta francuskiego są pyszną propozycją na obiad.

Składniki:

Roladki z warzywami w cieście francuskim

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z warzywami w cieście francuskim
Marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej, a pora pokroić w piórka. Na patelnię wlać odrobinę oliwy z oliwek i wrzucić warzywa. Smażyć, aż warzywa zmiękną. Można podlać wodą, a następnie ją odparować. Dodać posiekane suszone pomidory, ajvar, mieloną paprykę, pieprz ziołowy i sól. Chwilę podsmażyć i odstawić. Filety z kurczaka rozkroić i cienko rozbić jak na kotlety, tak aby wyszło cztery sztuki.Oprószyć solą i pieprzem prawdziwym. Nałożyć warzywa. Każdy płat mięsa zwinąć w roladkę i oprószyć przyprawą do kurczaka. Płat ciasta francuskiego pokroić na cztery części. Na każdym kawałku położyć po jednej roladce. Po bokach pociąć ciasto w paski i zakładać naprzemiennie na mięso. Posmarować roztrzepanym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C. Piec przez ok 35min, aż ciasto ładnie się zrumieni. Smacznego!
Roladki z warzywami w cieście francuskim
Do miękkiej marchewki z porem dodać ajwar, suszone pomidory i przyprawy.
Roladki z warzywami w cieście francuskim
Na rozbite mięso nałożyć duszone warzywa.
Roladki z warzywami w cieście francuskim
Zwinąć mięso w roladki i oprószyć przyprawą do kurczaka.
Roladki z warzywami w cieście francuskim
Paski ciasta zakładać naprzemiennie na roladkę.