Sposób przygotowania:
Roladki z warzywami w cieście francuskim
Marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej, a pora pokroić w piórka. Na patelnię wlać odrobinę oliwy z oliwek i wrzucić warzywa. Smażyć, aż warzywa zmiękną. Można podlać wodą, a następnie ją odparować. Dodać posiekane suszone pomidory, ajvar, mieloną paprykę, pieprz ziołowy i sól. Chwilę podsmażyć i odstawić. Filety z kurczaka rozkroić i cienko rozbić jak na kotlety, tak aby wyszło cztery sztuki.Oprószyć solą i pieprzem prawdziwym. Nałożyć warzywa. Każdy płat mięsa zwinąć w roladkę i oprószyć przyprawą do kurczaka. Płat ciasta francuskiego pokroić na cztery części. Na każdym kawałku położyć po jednej roladce. Po bokach pociąć ciasto w paski i zakładać naprzemiennie na mięso. Posmarować roztrzepanym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C. Piec przez ok 35min, aż ciasto ładnie się zrumieni. Smacznego!
edytaha
gosia56
2milutka
Ankha
Mniam1
misia5
weronikaS