Sposób przygotowania:
Niespodzianka w cieście francuskim
Krewetki obieramy z pancerzyków, usuwamy jelitka.
Pierś z kurczaka myjemy, przyprawiamy solą i pieprzem. Cebulę kroimy w piórka, papryki w paseczki, cukinię kroimy za pomocą obieraczki do warzyw w cienkie plastry.
Warzywa smarujemy oliwą i grillujemy na patelni grillowej, oprószamy solą i pieprzem. Rozgrzewamy oliwę, wrzucamy drobno posiekany czosnek, a następnie krewetki i podsmażamy chwilę, posypujemy ostrą papryką w proszku.
Zdejmujemy krewetki z patelni, wrzucamy kurczaka i obsmażamy z dwóch stron.
Ciasto francuskie rozwałkowujemy. Robimy sos z koncentratu pomidorowego, oliwy i oregano, smarujemy ciasto.
Kurczaka owijamy plastrami cukinii, kładziemy kurczaka owiniętego cukinią na cieście, na wierzch kładziemy krewetki oraz cebulę z papryką.
Owijamy farsz ciastem, na wierzch kładziemy plastry sera żółtego. Wstawiamy do piekarnika (180 st. C, termoobieg) na 20 minut.
Smacznego!
Pierś z kurczaka myjemy, przyprawiamy solą i pieprzem. Cebulę kroimy w piórka, papryki w paseczki, cukinię kroimy za pomocą obieraczki do warzyw w cienkie plastry.
Warzywa smarujemy oliwą i grillujemy na patelni grillowej, oprószamy solą i pieprzem. Rozgrzewamy oliwę, wrzucamy drobno posiekany czosnek, a następnie krewetki i podsmażamy chwilę, posypujemy ostrą papryką w proszku.
Zdejmujemy krewetki z patelni, wrzucamy kurczaka i obsmażamy z dwóch stron.
Ciasto francuskie rozwałkowujemy. Robimy sos z koncentratu pomidorowego, oliwy i oregano, smarujemy ciasto.
Kurczaka owijamy plastrami cukinii, kładziemy kurczaka owiniętego cukinią na cieście, na wierzch kładziemy krewetki oraz cebulę z papryką.
Owijamy farsz ciastem, na wierzch kładziemy plastry sera żółtego. Wstawiamy do piekarnika (180 st. C, termoobieg) na 20 minut.
Smacznego!